PLANITEK ARDUINO, BASIC COMPATIBLE KIT

€88.72

Προσθήκη στο καλάθι:  • Βάρος αποστολής: 1κιλά
  • 1 Τεμάχια σε στοκ

ARDUINO, BASIC COMPATIBLE KIT
 
Το Robotale, όπως και όλες οι πλακέτες τύπου Arduino, λειτουργεί χάρη σε έναν μικροελεγκτή. Ως μικροελεγκτή μπορούμε να φανταστούμε ένα μικρό επεξεργαστή (όπως αυτός που τρέχει στον υπολογιστή μας), ο οποίος όμως είναι ικανός να λειτουργεί με ελάχιστα ηλεκτρονικά παρελκόμενα. Η κυρίως πλακέτα είναι ο εγκέφαλος. Τα εξαρτήματα και οι αισθητήρες είναι τα εργαλεία και τα αισθητήρια όργανα που χρειάζεται ο εγκέφαλος, για να επιδράσει και να αντιληφθεί το περιβάλλον γύρω του, και ο προγραμματισμός του μικροελεγκτή είναι οι αναλυτικές οδηγίες που δίνουμε εμείς στον εγκέφαλο, ώστε να ξέρει πως να δράσει σε κάθε περίπτωση. Με τους κατάλληλους αισθητήρες και τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές διατάξεις η ηλεκτρονική πλακέτα Robotale μπορεί να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της (λαμβάνοντας διαφόρων ειδών σήματα, τα οποία μεταφράζει σε ηλεκτρικά σήματα) και φυσικά να αντιδρά όπως την έχει προγραμματίσει ο χρήστης. Τα projects μπορεί να μην απαιτούν χρήση Η/Υ (stand-alone), ή μπορούν να επικοινωνούν με λογισμικά (Processing, .NET, Flash κλπ).
 Τι μπορώ να κάνω με το Planitek KIT;Το παρόν kit είναι ένα χρησιμότατο εργαλείο για όποιον επιθυμεί να εισαχθεί στο χώρο του Arduino και των αυτοματισμών. Παρέχονται πολλά βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλήθος εκπαιδευτικών αλλά και πρακτικών εφαρμογών. Θέτει τις βάσεις και τις θεμελιώδεις αρχές, στις οποίες στηρίζονται όλες οι εφαρμογές, από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη. Ξεκινώντας από απλά εκπαιδευτικά projects του τύπου «αναβοσβήνω λαμπάκια» και μελετώντας σταδιακά δεν είναι δύσκολο, ακόμα και για τον αρχάριο, να προχωρήσει σε πιο περίπλοκα projects, όπως η κατασκευή ρομπότ ή άλλων αυτοματισμών. Ανάλογα με τα παρελκόμενα κυκλώματα που θα προσαρμόσετε στο Robotale, μπορείτε να του δώσετε τις αντίστοιχες δυνατότητες. Αν του συνδέσετε ένα μικρόφωνο, θα μπορεί να ακούει ήχους, αν του συνδέσετε ένα buzzer, θα μπορεί να παίζει μουσική, με έναν ή περισσότερους κινητήρες θα μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε κίνηση, με ένα θερμίστορ θα μπορούσε να μετρήσει τη θερμοκρασία. Είναι τόσες πολλές οι εφαρμογές, που ίσως δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι βασιζόμενοι στο Planitek ΚΙΤ μπορείτε να υλοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή!
Είναι αξιοθαύμαστο το πως μια απλή πλατφόρμα μπορεί να είναι τόσο λειτουργική και ευέλικτη, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή και με την ίδια ευκολία οι μαθητές και οι δάσκαλοι στα σχολεία, οι καθημερινοί άνθρωποι στις δουλειές τους, οι καλλιτέχνες στα έργα τους και οι επιστήμονες στην έρευνα τους! Αξίζει, πραγματικά, για τον καθένα να επενδύσει λίγο χρόνο στη βασική εκμάθηση και αμέσως μετά να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του σε ένα νέο πλαίσιο, όπου ο άυλος κόσμος του λογισμικού έχει μια ιδιαίτερη σχέση αλληλεπίδρασης με τον υλικό καθημερινό κόσμο μας.

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

01.    Robotale (Arduino-Compatible)
02.    Ράστερ 830 οπών
03.    Κουτί αποθήκευσης
04.    Κόκκινα leds (τεμ. 5)
05.    Κίτρινα leds (τεμ. 5)
06.    Πράσινα leds (τεμ. 5)
07.    Αντιστάτες 220 Ohm (τεμ. 8)
08.    Αντιστάτες 1 kOhm (τεμ. 5)
09.    Αντιστάτες 10 kOhm (τεμ. 5)
10.    Πιεζοηλεκτρικό ηχείο (buzzer)
11.    Παθητικό πιεζοηλεκτρικό ηχείο (passive buzzer)
12.    Μπουτόν (τεμ. 6)
13.    Ψηφιακές οθόνες ενός ψηφίου (τεμ. 2)
14.    Μπαταριοθήκη (6 μπαταρίες ΑΑ)
15.    Ψηφιακή οθόνη τεσσάρων ψηφίων
16.    Διακόπτες μπίλιας (αισθητήρες πτώσης) (τεμ. 2)
17.    Φωτοαντιστάσεις (τεμ. 3)
18.    Ροοστάτης (μεταβαλλόμενη αντίσταση)
19.    Αισθητήρας φλόγας
20.    Δέκτης υπερύθρων
21.    Αισθητήρας θερμοκρασίας LM35
22.    Ολοκληρωμένο κύκλωμα 74H595
23.    Led τριών χρωμάτων (RGB)
24.    Πίνακας led 8x8
25.    Σειρά 20 θηλυκών pins
26.    Καλώδιο USB
27.    Καλώδια σύνδεσης (γέφυρες) (τεμ. 30)
28.    Καλώδιο σύνδεσης 1m
29.    Τηλεχειριστήριο υπερύθρων
30.    Εγχειρίδιο Χρήσης στα ελληνικάΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τάση λειτουργίας: 5V
Τάση εισόδου (συνιστώμενη): 7-12V
Τάση εισόδου (οριακή): 6-20V
Ψηφιακές θύρες Εισόδου/Εξόδου: 14 (6 PWM)
Αναλογικές θύρες εισόδου: 6
Ρεύμα συνέχουν τάσης ανά θύρα Εισόδου/Εξόδου: 40 mA
Ρεύμα συνέχουν τάσης για την θύρα των 3.3V: 50 mA
Μνήμη Flash: 32 KB (0.5 KB bootloader)
SRAM: 2 KB
EEPROM: 1 KB
Συχνότητα Επεξεργαστή: 16 MHz

Με κάθε κιτ παραδίδονται οδηγίες στα ελληνικά, φωτογραφίες με την ονομασία των υλικών,έτοιμοι κώδικες για το Planitek Kit  όπως  blink,φανάρι,αυτόματο φωτάκι νυχτός,συναγερμός πυρκαγιάς,σύνθεση μουσικής.