Ρομποτικό αυτοκίνητοΤο ρομποτικό αυτοκίνητο, που δοκιμάστηκε στην Οξφόρδη, έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να ερμηνεύει τα στοιχεία που του δίνουν οι αισθητήρες, οι κάμερες, τα ραντάρ και τα laser εξαρτήματα που διαθέτει, και να οδηγεί… από μόνο του.

Στόχος των ερευνητών είναι να φτάσουν στο σημείο που η τεχνολογία των αυτοκινήτων θα βελτιώσει την ασφάλεια στους δρόμους και η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα αποτελέσει παρελθόν. Ο επικεφαλής της προσπάθειας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Paul Newman, υποστήριξε ότι το «Wildcat» μπόρεσε να οδηγήσει χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, αποκτώντας πλήρη επίγνωση του περιβάλλοντός του.

Τα συμβατικά συστήματα GPS μπορούν σε γενικές γραμμές να ενημερώσουν για την τοποθεσία ενός αυτοκινήτου, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να το καθοδηγήσουν όσον αφορά την ταχύτητα χωρίς κάποιο περιθώριο λάθους. Αντίθετα, οι αισθητήρες της  μπορούν να καθορίσουν την ακριβή τοποθεσία του οχήματος ανά πάσα στιγμή και να ανταποκριθούν στις συνθήκες του δρόμου με ασφάλεια.

Το μέλλον της αυτοκίνησης

Ο επικεφαλής του project εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα υπολογιστικά συστήματα θα αλλάξουν την μεταφορική μας καθημερινότητα στο μέλλον. «Σκεφθείτε την επίδραση που είχαν οι υπολογιστές στα γραφεία. Τα άλλαξαν εντελώς, και το ίδιο θα συμβεί και στους δρόμους», δήλωσε.

Συνεχής στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να κατορθώνεται ολοένα μεγαλύτερος χρόνος αυτονομίας αυτόματης οδήγησης. «Στο μέλλον τα αυτόνομα ρομποτικά οχήματα θα μας μεταφέρουν με ασφάλεια και ακρίβεια από το σημείο Α στο σημείο Β, αφαιρώντας παράλληλα το “φορτίο” της οδήγησης από τους ανθρώπους», λέει.

Ήδη, άλλα τεχνολογικά ιδρύματα έχουν παρουσιάσει αυτοκίνητα που μπορούν να παρκάρουν τον εαυτό τους και την περασμένη χρονιά η Google ανακοίνωσε πως το αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητό της είχε καλύψει περισσότερα από 140.000 μίλια στους αμερικανικούς δρόμους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Οξφόρδης χρηματοδοτήθηκε με 1,4 εκατομμύρια λίρες από το αρμόδιο Ερευνητικό Συμβούλιο της Βρετανίας και αποτελεί συνεργασία του Πανεπιστημίου, της BAE Systems και της Nissan. Η βρετανική Υπηρεσία Μεταφορών υπολογίζει ότι το κόστος που επιβαρύνει τους χρήστες αυτοκινήτων εξαιτίας της συμφόρησης θα αυξηθεί μέχρι και κατά 24 δισεκατομμύρια λίρες ανά έτος ως το 2025.

Σκοπός, επομένως, τέτοιων προσπαθειών παραμένει να αποφευχθούν αυτά τα «πρακτικά» κόστη της οδήγησης. «Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να φέρουμε στο προσκήνιο μια νέα γενιά ρομποτικών οχημάτων που θα κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς, λιγότερο μποτιλιαρισμένους, πιο καθαρούς και πιο προσιτούς για τα ατομικά μέσα μεταφοράς
».


Κυκλοφορεί το ρομποτικό αυτοκίνητο της GoogleΘα κάνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση «ανάμνηση» του παρελθόντος, τις οδικές μετακινήσεις απείρως ασφαλέστερες, εκμηδενίζοντας την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους, και θα επιτρέψει στους πιο ηλικιωμένους, σε άτομα με περιορισμένη όραση, αλλά και στα μεγαλύτερα παιδιά, να πηγαίνουν όπου θέλουν χωρίς να «επιβαρύνουν» τους οικείους τους. Ολα αυτά είναι μόνον μερικά από τα προτερήματα του ρομποτικού αυτοκινήτου της Google, που έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην πολιτεία της Νεβάδας.


Η Επόμενη γενιά ρούχων θα ελέγχει το σώμα σας.

Η Νέα γενιά ρούχων θα μπορεί να παρακολουθεί ζωτικά σημεία όπως τους ρυθμούς της καρδιά σας,την αναπνοή σας, το σφυγμό σας ,την θερμοκρασία σας και άλλες λειτουργίες του σώματός σας στέλνοντας τις πληροφορίες σε ένα  Smartphone με την τεχνολογία Bluetooth.

Επίσης θα μπορεί να μας προστατεύει  από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με ένα ειδικό πλέγμα ραμμένο στο ρούχο που θα λειτουργεί σαν ασπίδα.
Μια άλλη τεχνολογία ρούχων είναι τα θερμαινόμενα ρούχα τα οποία ίσως μας λύσουν το πρόβλημα της θέρμανσης το χειμώνα κρατώντας την θερμοκρασία του σώματος μας σταθερή.

Τέλος τα θερμαινόμενα ρούχα  θα έχουν  θεραπευτικές ιδιότητες από τοπικούς πόνους γλυτώνοντας έτσι τα παυσίπονα και δίνοντας μια πιο υγιείς λύση στο θέμα του πόνου.

 


Μαθητές δημοτικού θα φιλοξενήσουν στην τάξη τους το Robovie

Το δημοτικό σχολείο Higashihikari της Ιαπωνίας υποδέχθηκε ένα νέο μαθητή-ρομπότ αυτή την εβδομάδα.
 
Το νέο μοντέλο Robovie θα λάβει μέρος στα μαθήματα του σχολείου για ένα πρόγραμμα δεκατεσσάρων μηνών, που έχει ως στόχο την αλληλεπίδραση με περισσότερα από ένα άτομα, και την εκμάθηση του μέσα από αυτήν την επαφή.
 
Αυτή τη στιγμή το επικοινωνιακό επίπεδο του Robovie είναι το ίδιο με ενός πεντάχρονου παιδιού, παρόλο που οι κατασκευαστές του τού έχουν ενσωματώσει ολόκληρο το βιβλίο φυσικής καθώς και φωτογραφίες αλλά και δείγματα φωνής από 119 μαθητές και δασκάλους του σχολείου.
 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο, σε διάρκεια, πρότζεκτ που θα λάβει μέρος το ρομπότ ύψους 1,2 μέτρων του International Advanced Telecommunications Research Institute (IATRI), με τους επιστήμονες του ινστιτούτου να τονίζουν πως οι εμπειρίες που θα συλλέξει στο περιβάλλον του σχολείο θα αποτελέσουν μία τεράστια βάση δεδομένων.


ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Στο κέντρο της πόλης Χάρμπιν στην Κίνα υπάρχει ένα εστιατόριο, εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα... όχι λόγω φαγητού ή διασκόσμησης αλλά λόγω προσωπικού... Εδω δεν θα σας σερβίρουν λοιπόν άνθρωποι αλλά ρομπότ! Ναι, ρομπότ...
 
Τα πανέξυπνα μηχανήματα σε αριθμό αγγίζουν τα 20 και οι καθημερινές τους αρμοδιότητες είναι το μαγείρεμα, το σέρβις και η διασκέδαση των πελατών τους! Το παράξενο εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του από τον Ιούνιο του 2012 και από τότε, όπως είναι επόμενο, έχει γίνει πόλος έλξης για ντόπιους και τουρίστες!

'; ?>